Slimmer werken,
blije klanten

De beste Lean Six Sigma cursus voor jou!

Je zult er vast weleens van gehoord hebben, een Lean cursus. Maar wist je ook dat er verschillende niveaus bestaan? De Yellow Belt is hierbij het laagste niveau en de Master Black belt het hoogste. De eerste vier niveaus (Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt & Black Belt) kun je volgen bij Bureau Tromp. Daarnaast krijg je de optie om ook een Lean Six Sigma cursus te volgen. Dit is een cursus die je naast de Lean methodiek ook kennis bijbrengt over Six Sigma.

Maar welke verschillen zijn er tussen de cursussen en wat komt er zowel aan bod? In deze blog zullen we ons verdiepen in de eerste vier niveaus van de Lean Six Sigma, die je achter elkaar kunt volgen bij ons.

Lean Six Sigma

De 4 verschillende niveaus

 • Yellow Belt
  Deze cursus is zeer geschikt wanneer je je wilt verdiepen in het Lean management en deel wilt nemen aan verbeterprojecten.
  Deze eendaagse cursus brengt je kennis bij over de basis van Lean en Six Sigma. Er worden verschillende methodes en tools gebruikt om je binnen korte tijd klaar te stomen om de meest gebruikte Lean begrippen te begrijpen en gebruiken.
  Door middel van een combinatie van theorie en praktijk, kun je naast het vergaren van alle informatie, deze direct toepassen in het werkveld.
  De theorie benaderd de belangrijkste begrippen uit Lean Management. Denk hierbij aan de 5 principes van Lean, de 8 verspillingen die Lean doet wegnemen en hoe Six Sigma wordt toegepast binnen de gehele methodiek. De praktijk zorgt ervoor dat je de opgedane kennis kunt toepassen, waarbij je aan de slag gaat met opdrachten. Ook wordt er van je gevraagd om naar verbetermogelijkheden te zoeken binnen je eigen werkomgeving en in discussie te gaan met de trainer over eventuele verbeterpunten binnen het proces.
 • Orange Belt
  Wanneer je nog een stapje extra wilt en je meer de verdieping opzoekt, is de Orange Belt wellicht iets voor jou. In deze tweedaagse cursus wordt er meer diepgang geboden in de verschillende onderwerpen met betrekking tot Lean en Six Sigma. Deze cursus geeft je meer inzicht, waardoor je in staat bent om naast het deelnemen aan verbeterprojecten ook zelf modellen uit te voeren en toe te passen.
 • Green Belt
  Deze cursus duurt 6 dagen, waarbij alle aspecten en technieken van Lean Six Sigma aan bod komen. Wil jij projectleider worden binnen je organisatie of een verbeterproject leiden? Dan is de Green Belt cursus de juiste voor jou.
  Binnen deze cursus komt een groot stuk theorie aan bod, waarbij je het gehele traject van Lean Six Sigma doorloopt, inclusief alle modellen en tools. Daarnaast ga je Lean games spelen en opdrachten uitvoeren. De zogenoemde simulatie game speel je met een team, waarbij je de geleerde theorie gaat doorvoeren in de praktijk om optimaal resultaat te boeken.
  Verandermanagement is ook een onderdeel binnen deze cursus waar je meer over zult leren. Dit onderdeel is belangrijk om je einddoel te kunnen behalen.
 • Black Belt
  Ten slotte de Black Belt cursus. Wanneer je procesverbeteringsprojecten wilt implementeren binnen je bedrijf, is het van uiterst belang om alle methodes en technieken van Lean Six Sigma onder de knie te hebben en je in staat bent om deze te kunnen toepassen. De Black Belt training leert je om deskundig en bekwaam te worden in de Lean Six Sigma methodiek. Zo word je nog beter in het werken met de statistische tool Minitab, waardoor je onderzoek zal leiden tot een oplossing voor het probleem. Daarnaast leer je om het aanspreekpunt binnen je organisatie te zijn en kun je helpen met het uitvoeren van projecten.

Cursus boeken?

Ben je vastberaden om Lean Six Sigma toe te passen binnen jouw organisatie of wil je je verder ontwikkelen? Klik dan hier en schrijf je vandaag nog in!
Lean six sigma

Ook interessant: