Slimmer werken,
blije klanten

Lean toepassen met deze gratis poster!

Lean is een management filosofie die de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen vanwege alle successen die het met zich mee heeft gebracht. Bureau Tromp heeft maar liefst 3 Lean posters ontwikkeld, die de 8 verspillingen van Lean uitleggen aan de hand van animaties voor specifieke branches. Zo is er een Lean poster voor de zorg, een voor de bouw en een algemene Lean Poster.

Lean

Visueel management

Lean Posters brengen een boodschap op een simpele manier over, waardoor continue verbetering makkelijk bespreekbaar en uitvoerbaar wordt. Het is een deeltje van het visueel management, wat ontzettend belangrijk is binnen een Lean organisatie. Kijk bijvoorbeeld naar een Obeya, een grote ruimte waarin alles samenkomt wat met jouw Lean transformatie te maken heeft. Denk hierbij aan informatie over lopende projecten en KPI’s. Ook een verbeterbord komt hierin terug dat nauw in  verband staat met de 8 verspillingen. Dus, een communicatievorm als een Lean poster hoort ook thuis in een Obeya en is een belangrijk hulpmiddel.

Zelf aan de slag?

Wil je op een leuke manier aan de slag met Lean? Print de onderstaande poster (gratis) uit en hang ze in je Obeya of op een plek waar veel mensen bij elkaar komen zoals het koffieapparaat of de lunchplek. Zo zal de Lean filosofie gaan leven binnen de organisatie en zijn medewerkers en worden ze getriggerd over hun eigen verspillingen.

Lean poster

Download hem hier!

Deze algemene poster en de andere twee posters voor de bouw en de zorg zijn natuurlijk ook verkrijgbaar op papier. Deze zijn te koop tegen kostprijs op A2 formaat (42 x 60 cm). De kosten hiervan bedragen 10 euro per stuk en 50 euro per 10 stuks. Deze kosten zijn inclusief de verzendkosten en de posters bevatten een kartonnen koker. Wil je deze bestellen? Klik dan hier.

Ook interessant: