Slimmer werken,
blije klanten

De geschikte Lean cursus voor jou!

Wanneer je je gaat oriënteren in Lean, kom je er gauw achter dat er verschillende cursussen bestaan binnen de filosofie. Zo heb je de Yellow Belt cursus waarin de basis wordt uitgelegd. Naast de Yellow Belt bestaat er de Green Belt cursus en het zwaarst en meest intensieve niveau noemen we de Black Belt. In deze blog gaan we kijken naar welke cursus het best bij jou past!

Lean cursus

Yellow Belt

Zoals eerder gezegd brengt de Yellow Belt cursus je de basis van Lean bij. In één dag worden alle basisbegrippen uitgelegd die belangrijk zijn binnen de Lean filosofie. Denk hierbij aan de 7 verspillingen of de Value Stream Map. Door middel van een combinatie te maken tussen theorie en praktijk wordt de opgedane kennis makkelijker toe te passen in de praktijk. In het theoriegedeelte kom je alle belangrijke begrippen tegen die je in het praktijkgedeelte zelf gaat toepassen aan de hand van een simpel bedrijfsproces dat gesimuleerd zal worden. Deze training is geschikt voor als je je eens wilt verdiepen in het Lean management en je in de oriënterende fase zit.

Green Belt

Wanneer je de Yellow Belt hebt afgerond en nog veel meer te weten wilt komen over Lean, kan de Green Belt cursus een optie voor je zijn. Het is de vervolgcursus van de Yellow Belt, maar deze Yellow Belt hoeft niet perse behaald te zijn om een Green Belt te kunnen volgen. De Green Belt is bedoeld voor werknemers die willen fungeren als Lean projectleiders binnen een organisatie. De cursus duurt in totaal 5 dagen, waarin alle Lean tools worden behandeld. Ook worden er diverse simulaties gebruikt zodat je de opgedane theorie kan toepassen in de praktijk.

Black Belt

Deze cursus wordt ook wel het ‘neusje van de zalm’ van de Lean trainingen genoemd. Mocht je jezelf een echte ‘Lean Guru’ noemen, dan raden we deze training zeker aan. Tijdens 8 dagen leer je naast alle Lean tools ook hoe je deze implementeert in je organisatie. De denkwijze van het Lean management wordt je bijgebracht. Ook is het omgaan met weerstand van medewerkers bij het doorvoeren van verbeteringen een belangrijk aandachtspunt tijdens de cursus.

Meer weten over een Lean cursus?

Zit je nog steeds met een vraag of vind je het fijn om met iemand te praten voordat je een cursus kiest die bij je past? Neem dan gerust contact op met ons!

Lean cursus

Ook interessant: