Slimmer werken,
blije klanten

De gradaties van Lean Six Sigma (inclusief cursusmogelijkheid)

Ben jij op zoek naar een passende Lean Six Sigma training? In deze blog leggen wij uit welke trainingen er zijn en wat de verschillen tussen deze trainingen zijn. Na het volgen van een Lean Six Sigma training ben je in staat om zelf je processen te verbeteren. De niveaus van de trainingen verschillen wel.

Lean Six Sigma training

Yellow Belt training

Met de Yellow Belt training leer je in één dag de belangrijkste begrippen van Lean en Six Sigma. Je doet hier de basiskennis van Lean Six Sigma op en je leert wat het verschil tussen beide methoden is. Na het theoriegedeelte in de ochtend ga je in de middag aan de slag met een praktijkgedeelte, waarin je leert hoe Lean Six Sigma in de praktijk werkt en waar je zelfstandig aan de slag gaat met de methode.

Orange Belt training

Deze Lean Six Sigma training is een tussenstap tussen de hierboven genoemde Yellow Belt training en de Green Belt training. In deze 2-daagse training leer je eveneens de volledige basiskennis van Lean Six Sigma. Daarnaast leer je over Lean Six Sigma in een verbeterproject en leer je hoe je de methodiek in zo’n project toepast om waarde voor de klant toe te voegen.

Green Belt training

Deze training is een uitgebreide 6-daagse training waarin je wordt klaargestoomd om een projectleider van een Lean Six sigma project te worden. Je leert over alle instrumenten en bijbehorende begrippen en theorie. Ook leer je de methode zelfstandig toe te passen binnen jouw werk en organisatie. Op de laatste dag van de Green Belt training moet je een theorie- en praktijkexamen maken.

Black Belt training

Wil je een werkelijke Lean-expert worden? Dan moet je de Black Belt training volgen! Deze 10-daagse training geeft je werkelijk alle kennis van Lean Six Sigma. Je kunt Yellow en Green Belts aansturen en je bent de go-to person voor het management op het vlak van Lean Six Sigma en procesverbeteringen.

Master Black Belt training

Voor wie een expert zijn nog niet voldoende is, is er ook de mogelijkheid om een werkelijke Lean Six Sigma professional te worden. Tijdens deze 10-daagse training word je een professional met ervaring van werkelijk alle aspecten. Een Master Black Belt heeft nog meer verantwoordelijkheden dan een Black Belt. Zo ben je verantwoordelijk voor het in- en uitvoeren van (complexe) procesverbeteringen en kun je alle andere Belts binnen je organisatie begeleiden en aansturen, inclusief andere Black Belts. Na het volgen van deze training heb je ruime kennis van allerlei verschillende procesverbeteringen en ben je in staat om de geschikte verbeterinitiatieven te initiëren en uit te voeren.

Champion

Deze training is bedoeld voor het management. Lean Six Sigma projecten moeten namelijk vaak aangestuurd worden door het management. Als Champion heb je eveneens de basiskennis van Lean Six Sigma en leer je wat effectief management in een Lean Six Sigma organisatie is en hoe je dit zelf toepast.

Dit zijn de verschillende Lean Six Sigma trainingen. Weet je nu al welke jij wilt gaan volgen? Bekijk dan ons trainingsaanbod eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean Six Sigma training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: