Slimmer werken,
blije klanten

Welke Lean Six Sigma cursus is het beste voor jou?

Sta jij ook voor de keuze van een Lean Six Sigma cursus, maar weet je niet welke je moet kiezen? Het mooie aan deze vraag is dat jij als enige het antwoord hierop kan geven. Dit is namelijk volledig afhankelijk van het niveau dat jij wilt behalen en de rol die jij binnen een Lean Six Sigma project wil gaan spelen. Hoef jij slechts de basis te weten? Dan is de Yellow Belt voldoende. Wil je een projectleider worden? Dan is de Green Belt geschikt. Maar wil je een werkelijke Lean Six Sigma-professional worden? Dan moet je een Master Black Belt worden. Daartussen zitten ook nog enkele niveaus. In deze blog leggen we elke Lean Six Sigma cursus uit. Op deze manier hopen we de keuze iets eenvoudiger te maken.

Yellow Belt cursus

Deze training kan gezien worden als de basistraining binnen Lean Six Sigma. Je doet in 1 dag de basiskennis van zowel Lean als van Six Sigma op. Je leert de basisbegrippen en de belangrijkste methodes die bij Lean Six Sigma vaak ingezet worden. Zo weet je de 5-Lean principes te benoemen, kun je verspillingen binnen je eigen organisatie opsporen en weet je wat Six Sigma inhoudt. Deze geleerde kennis ga je vervolgens in de praktijk brengen door middel van een simulatiespel.

Orange Belt cursus

De Orange Belt is een 2-daagse Lean Six Sigma cursus, waarbij je dieper ingaat op de methodiek. Na het volgen van deze cursus kun je zelfstandig aan de slag gaan met zowel Lean en Six Sigma. Je kunt zelf verbetermogelijkheden opsporen en vervolgens ook doorvoeren. Hierbij kun je de belangrijkste modellen gebruiken om jouw ideeën voor verbeteringen meer kracht bij te zetten.

Green Belt cursus

Heb jij ambitie om zelf projectleider te worden? Dan is de Green Belt perfect voor jou! In deze 6-daagse Lean Six Sigma cursus leer je alle modellen en doorloop je een volledig Lean Six Sigma traject. Ook in deze cursus ga je de geleerde kennis in de praktijk brengen aan de hand van verschillende opdrachten. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op het Six Sigma aspect en leer je hoe je gebruik moet maken van de aanwezige data en hoe je aan de hand hiervan conclusies kan trekken.

Black Belt cursus

Als Black Belt word je ook wel een Lean Six Sigma-goeroe genoemd. Deze training duurt 10 dagen waarin je werkelijk alles over de methodiek leert. Je leert alle modellen tot in het puntje en gaat uitgebreid in op de statistische tool Minitab. Op deze manier kun je een nog vollediger onderzoek doen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt binnen de organisatie wat betreft Lean Six Sigma. Zowel andere Belts als het management komen naar jou toe met vragen!

Master Black Belt cursus

Het hoogste niveau dat je kunt behalen is Master Black Belt. Nu ben je niet ‘slechts’ een Lean Six Sigma-goeroe, maar je bent een Lean Six Sigma-professional! Na deze cursus ben je ervaren met alle aspecten van zowel Lean als Six Sigma en beschik je over de volledige kennis. Bij de uitvoering van complexe procesverbeteringen heb jij de verantwoordelijkheid! Zo kun jij verbeteringen opsporen, initiëren en doorvoeren. Bovenop kun je andere Black Belts aansturen.

Champion

Deze Lean Six Sigma cursus is bedoeld voor het management. Dit soort projecten hebben vaak aansturing vanuit het management nodig. In deze cursus leer je eveneens de basiskennis over deze methodiek, ben je instaat om deze projecten aan te sturen en leer je hoe effectief management in een Lean Six Sigma organisatie eruitziet.

Dit zijn de verschillende Lean Six Sigma trainingen. Weet je nu al welke jij wilt gaan volgen? Bekijk dan ons trainingsaanbod eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean Six Sigma training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: