Slimmer werken,
blije klanten

Tja, welke Lean opleiding moet je nou kiezen?

Wil jij een Lean opleiding volgen, maar weet je niet welke? Geen zorgen! In deze blog leggen wij de verschillende trainingen uit. Maar wat eigenlijk het mooie aan deze keuze is, is dat het volledig van jezelf en van je eigen wensen afhangt. Vind jij het namelijk voldoende om slechts de basiskennis van Lean te weten? Dan heb je voldoende aan een Lean Yellow Belt training. Of wil jij verder leren en wil je een team kunnen aansturen tijdens een Lean project worden? Dan is de Lean Team Coach training het geschiktst voor jou.

Lean Yellow Belt

In deze 1-daagse Lean opleiding maak je kennis met de Lean methodiek. Je leert over alle basisbegrippen van Lean en leert hoe de methode in zijn werk gaat. Zo weet je na het volgen van deze training wat de 8 verspillingen binnen processen kunnen zijn (en weet je deze ook te herkennen), kun je het verschil tussen Lean en Six Sigma uitleggen en weet je wat de 5 Lean-principes zijn. Vervolgens ga je deze geleerde kennis in de praktijk brengen aan de hand van een simulatiespel van een simpel bedrijfsproces. Kortom, een oriënterende Lean opleiding!

Boek nu jouw Yellow Belt

Lean Green Belt training

Bij de Lean Green Belt training ga je een stapje verder dan slechts de basis en ga je dieper in op de Lean methodiek. Deze training is voornamelijk bedoeld voor medewerkers die een Lean project willen gaan leiden. Het is een 5-daagse training waarin je leert hoe je de methode zelfstandig moet toepassen binnen je eigen werk en organisatie. Via verschillende simulaties leer je hoe Lean in de praktijk werkt om zo de methode onder de knie te krijgen. Na het volgen van deze Lean opleiding kun je eveneens Yellow Belts aansturen en kun je een Lean project binnen jouw organisatie zelfstandig leiden.

Boek hier jouw Green Belt training

Lean Team Coach training

Deze training is een verdieping op de bovengenoemde trainingen. Dus als je Lean zo interessant vindt en jij je nog meer wil verdiepen dan is deze training wellicht geschikt voor jou. In deze 4-daagse training leer je hoe je een eigen team moet coachen. Je leert hoe je teamleden moet stimuleren tijdens een Lean project en hoe je zowel Yellow- als Green Belts moet aansturen en coachen. Je leert dus om een goede coach te worden die zijn team kan inspireren op verschillende vlakken.

Boek hier jouw Lean Team Coach training

Kanban training

Deze training is bedoeld voor leidinggevende. Wil jij meer weten over Kanban en kijken of het wat voor jouw team is? Of weet je al dat je de methode wil gaan toepassen, maar wil je leren hoe je het moet introduceren? Dan is de Kanban training misschien wel wat voor jou! In 1 dag leer je wat Kanban precies inhoudt, voor welke situaties de methode geschikt is, hoe je veelvoorkomende problemen binnen jouw organisatie kunt aanpakken en leer je hoe je het moet introduceren.

Dit zijn de verschillende Lean opleidingen die er bestaan. Weet je nu al iets beter welke geschikt voor jou is? Wil je er meer over leren en wil je binnen jouw organisatie ook ‘Lean werken’? Bekijk dan onze trainingen eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze artikelen met je)

Of deel het in je netwerk: