Slimmer werken,
blije klanten

10 voordelen van een Green Belt training

De Green Belt is één van de Lean Six Sigma trainingen. Voor organisaties is het tegenwoordig een begrip geworden om een dergelijke training te volgen. Dit brengt voor mensen nog veel vragen met zich mee. Vragen als ‘Wat zijn de voordelen van Six Sigma trainingen?’ of ‘Is Lean Six Sigma wel toepasbaar binnen mijn organisatie?’ worden vaak gesteld.

10 voordelen green belt

Alle voordelen van een Green Belt op een rijtje

Twijfel je nog of weet je niet zo goed of Lean Six Sigma bij jouw organisatie past? Speciaal hiervoor hebben we 10 voordelen op een rijtje gezet die je helpen bij het maken van een keuze.

  1. Wanneer je de Six Sigma methodiek onder de knie hebt en hiermee goede resultaten behaald, heb je een grote kans om te promoveren binnen je organisatie als Green Belt zijnde.
  2. Het behalen van een Green Belt duurt minder lang dan het behalen van een Black Belt.
  3. Bij sommige organisaties wordt er een Green Belt certificaat verwacht van een werknemer voordat ze promotie kunnen maken.
  4. De training voor het behalen van je Green Belt is klassikaal. Dit zorgt voor een productieve sfeer, wat de kennis en het enthousiasme vergoot.
  5. De Lean Six Sigma Green Belt training wordt ook in-company uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het lesplan aangepast kan worden aan de specifieke wensen van het bedrijf.

 1. De manier waarop de prestaties van een Green Belt worden beoordeeld zijn een behaald certificaat of project.
 2. Een Green Belt is in staat om problemen te voorkomen in plaats van op te lossen. Dit komt door de verhoogde productiviteit die een Green Belt bezit.
 3. De Lean Six Sigma Green Belt training helpt om werknemers ‘het licht te laten zien’. In deze cursus leren ze dat management altijd verdedigbaar is wanneer het is gebaseerd op data.
 4. Hebben de medewerkers van jouw organisatie niet veel, of zelfs geen ervaring met financiële analyses? De Green Belt training leert je werknemers om eenvoudige vergelijkingen uit te voeren, projectvoordelen vast te stellen en het managementjargon te spreken.
 5. En niet te vergeten, het officiële Green Belt certificaat zorgt ervoor dat je een streepje voor hebt op andere kandidaten wanneer je gaat solliciteren.

Ook interessant: