Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma Green Belt

De Lean Six Sigma Green Belt is een training die je opleidt tot een projectleider in de methodologie van Lean en Six Sigma. Waar Lean staat voor het dagelijks verbeteren van eigen werk, richt Six Sigma zich meer op data gedreven procesverbeteringen. Zoals de naam van de training al doet vermoeden komen beide onderwerpen zorgvuldig aan bod.

Bureau Tromp verzorgt de Lean Six Sigma Green Belt training met geaccrediteerde trainers en trainingsmateriaal. De instelling die onze trainingen beoordeelt op de inhoudelijke kwaliteit en daarmee en deze trainingen accrediteert is het CSSC. Zo ontvang je bij goed gevolg van de Lean Six Sigma Green Belt training een internationaal bekend en erkend Green Belt certificaat.

Lean Six Sigma Green Belt

De Belt structuur zoals we deze kennen (bijvoorbeeld Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt en Black Belt) is afkomstig van de grote speler General Electrics. Zij hebben de methodologie van Six Sigma verder ontwikkelt tot een gestructureerde- en continue verbeteraanpak. De term structuur is hierin van groot belang, omdat de kracht van Six Sigma daarvan uitgaat. Deze structuur betreft de DMAIC-cyclus en staat voor: Define, Measure, Analyze, Improve en Control. De Lean Six Sigma Green Belt training is om deze DMAIC-cyclus ontworpen en leidt deelnemers op tot projectleiders in deze aanpak.

In de Lean Six Sigma Green Belt training behandelen we in 6 dagen de DMAIC-cyclus en de bijhorende Lean principes. Op de eerste dag staan we stil bij de introductie van Lean en Six Sigma, vervolgens gaan we per dag training dieper in op de D,M,A,I,C fases. De Lean Six Sigma Green Belt training is opgedeeld in drie blokken van twee dagen over een periode van ongeveer twee maanden. We geven naast de open inschrijving trainingen ook in-company trainingen; daarbij is het ook mogelijk een langere of kortere periode aan te houden. In de periode tussen de trainingsdagen in moedigen wij onze deelnemers aan om aan de slag te gaan met de theorie die ze hebben opgedaan tijdens de Lean Six Sigma Green Belt trainingsdagen. Onze ervaring leert dat het toepassen van de methodologie het grootste leereffect heeft.

Wat is Lean Six Sigma Green Belt

Tijdens de training dagen staan we dan ook uitgebreid stil bij het delen van elkaars ervaringen in de toepassing van Lean en Six Sigma. De Lean Six Sigma methode is een gestandaardiseerde aanpak, maar de invulling ervan blijft maatwerk. Ook onze trainers leren elke dag een beetje bij van de ervaring van anderen.

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten over de Lean Six Sigma Green Belt of ben je benieuwd naar ons andere trainingsaanbod; neem een kijkje of bel ons gerust. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden!